Upravit stránku
26. 03. 2021

Můj den v karanténě: #10


Žádné společné tréninky v hale či v posilovně, žádné zápasy. Pardubičtí basketbalisté momentálně procházejí dvoutýdenní karanténou. Jak tyto dlouhé dny tráví pivot Jakub Merešš?

"Když máme normální program, a tím pádem dopolední trénink, vstávám okolo osmé hodiny. Já jsem ale velký spáč, takže během karantény vstávám až těsně před desátou, kdy nám začíná online trénink přes Zoom se Skřivim," pousmál se Mero a přiznal: "Po skončení tréninku často dál pokračuji ve spánku." V této souvislosti se nabízí otázka, jak dlouho vydrží spát? "Tak okolo jedenácti hodin, ale je pravda, že teď jsem chodil celkem pozdě spát," neustále se smál.

Tréninková náplň jednotlivých dnů je neměnná.

"Fyzicky se udržuji hlavně posilováním s vlastní váhou a jízdou na rotopedu, samozřejmě máme zmíněné společné online tréninky."

Čemu dalšímu se Jakub Merešš věnuje ve volném čase? "Většinou hraji hry, ale sem tam jsem se musel věnovat i škole - studuji dálkově obchod." Stejně jako u všech předchozích respondentů Josefa Potočka, Kamila Švrdlíka, Ondřeje Výchy, Prokopa Slaniny a Michala Svojanovského nás i u Mera zajímalo, zda a jak ovládá kulinářské umění. Dává přednost objednávání jídel, nebo si většinou uvaří sám? "Momentálně si většinou objednávám. Našel jsem si nějaké restaurace, z kterých mi jídlo opravdu chutná. Sem tam si ale i navařím, i když žádný Gordon Ramsay nejsem," řekl se smíchem.

Karanténa končí celému týmu právě dnes, v sobotu se Beksa vrátí do standardního tréninkového režimu. Není pochyb o tom, že všichni hráči už se nemohou dočkat, až se znovu sejdou na palubovce a vezmou do ruky basketbalový míč. Jakub Merešš pochopitelně není výjimkou. "Určitě už se těším, až se konečně začnu trochu hýbat a budeme moct zase hrát basket."
 

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti