Upravit stránku
24. 03. 2021

Můj den v karanténě: #9


Žádné společné tréninky v hale či v posilovně, žádné zápasy. Pardubičtí basketbalisté momentálně procházejí dvoutýdenní karanténou. Jak tyto dlouhé dny tráví pivot Kamil Švrdlík?

"Dost času trávím cvičením, které máme i online, což je určitě zpestření," zmiňuje kapitán Beksy pravidelné online tréninky, které probíhají jednou či dvakrát denně pod vedením kondičního trenéra Martina Skřivána přes aplikaci Zoom.

Ještě před dopolední tréninkovou fází má však jednu každodenní povinnost. "Vstávám většinou kolem půl osmé, abych se stihl nasnídat a ještě před cvičením vyvenčit Miu - v rámci rozcvičky tak mám delší procházku," pousmál se pivot, jenž má oproti většině svých současných spoluhráčů jednu (v této nelehké době) velkou výhodu: "Díky Mie můžu jít i ven."

Kamilova ranní rutina je neměnná.

"Když se ráno probudím, nakrmím Miu a podívám se do telefonu, co se událo nového." Jaké zprávy především vyhledává? "Sport, a taky hlavně to, jestli nás náhodou nepustili dřív z karantény," pousmál se.

Volný čas, to je v období karantény velké téma. Josef Potoček na sebe prozradil, že jej "zabíjí" hraním her s několika svými spoluhráči (více čtěte zde: Můj den v karanténě: #13). Jakou činnost volí Kamil? "Cvičení už jsem zmínil, hodně taky blbneme s Miou. Nejvíc času ale trávím komunikací s rodinou a s přáteli, sociální kontakt mi chybí." A dál? "Občas se podívám na něco v televizi nebo na Netflixu, dost času mi zabere i vaření oběda a večeře. Někdy se taky jenom kochám pohledem z okna na okolní panoramata," parafrázuje známou filmovou hlášku z komedie Homolka a tobolka.

"Někdy se jenom kochám z okna panoramatama."

U Kamilova kulinářského umění se ještě na chvíli zastavme.

Čekali byste, že dvakrát denně hladově vytáčí číslo některé z pardubických restaurací a následně nervózně vyhlíží rozvážkovou službu? V jeho případě tohle neplatí. "Většinu jídel si vařím sám," konstatoval a přidal dva zásadní důvody: "Jednak mě to baví, a hlavně na to teď mám čas," pousmál se. V případě, že by tedy některý z pardubických fanoušků chtěl u kapitána Beksy objednat oběd či večeři, může se ozvat?  "Tak ať nakoupí a něco vymyslíme," reagoval Kamil pobaveně. A na co ze svého menu je nejvíce pyšný? "Za dobu téhle karantény asi na to, že se mi podařilo osso buco s milanským rizotem," odpověděl Kamil Švrdlík.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti