Upravit stránku
20. 09. 2018

Těsné vítězství


V prvním domácím přípravném utkání Beksa uspěla, byť až po velkém boji: bratislavský Inter přetlačila rozdílem jediného koše.

PŘÍPRAVA:

BK JIP Pardubice vs. Inter Bratislava 74:71
(18:15, 14:16, 16:17, 26:23)

Body:
Beksa - Jackson 21, Potoček 14, Williams 13 (+8 d.), McGaughey 10, Švrdlík 8, Kohout 4 (+7 d.), Půlpán 4 (+7 as.)
Inter - Smith 15, Mrviš 12 (+8 d.), Bulatovič 10, Kozlik 9, Páleník 9, Baťka 8, Skinner 6 (+13 d.), Abrhám 2

Ani jeden tým nevedl v průběhu celého utkání dvouciferným rozdílem.

Beksa měla nejvíce 8bodový náskok (ve druhé čtvrtině 25:17, po šňůře 7:0), Inter byl vpředu maximálně o 7 bodů (ve třetí čtvrtině 41:48, po šňůře 0:13). O výsledku nakonec rozhodla až poslední část, a v ní úplná koncovka, ve které jsme uhájili těsné vítězství. "Po celé utkání jsme měli problém s konzistencí, měli jsme značné výpadky v herním rytmu," předeslal asistent trenéra Tomáš Bartošek.

"Odehráli jsme velmi dobré úseky, ale během chvilky jsme totálně ztratili rytmus a přišla hluchá místa, čehož soupeř dokázal využít." Herní příprava finišuje, první ostrý zápas - úvodní duel v rámci Kooperativa NBL - Beksu čeká již ve středu 26. září v Ústí nad Labem. Na čem je třeba nejvíce zapracovat? "Příští zápasy musíme hrát mnohem lépe, udržet konstantnost našeho výkonu," odpověděl Bartošek.

Kde viděl pozitiva? "Když se nám nedařilo a byli jsme herně dole, příkladně jsme bojovali. Díky tomu jsme byli schopni se vrátit do utkání a zvládnout ho." Závěrem asistent kouče Levella Sanderse zdůraznil: "Co rozhodně musíme zlepšit, to je komunikace. Je potřeba, abychom se vrátili k tomu, co nás zdobilo v předchozích přípravných utkáních."

Top-skórerem zápasu byl Donovan Jackson s 21 body (trojky 2/3), Josef Potoček přidal 14 bodů (trojky 3/6) a Richard Williams 13 bodů (trojky 2/5). Čtvrtý dvouciferný střelec Evan McGaughey zapsal všech svých 10 bodů ve druhém poločase. Pozitivem bylo přijatelných 13 míčových ztrát (poměr bodů dosažených po ztrátách 19 - 13).

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti