Upravit stránku
09. 12. 2019

Do čtvrtfinále


Vstup do Českého poháru vyšel pardubickým basketbalistům na výbornou. V osmifinále zvítězili v Ostravě rozdílem 23 bodů a zajistili si postup do čtvrtfinále.

4. KOLO ČESKÉHO POHÁRU:

NH Ostrava vs. BK JIP Pardubice 67:90
(16:21, 22:29, 16:19, 13:21)

Klíčový náskok jsme si vybudovali ve druhé čtvrtině, v níž jsme trefili několik trojek, dokázali jsme se prosazovat i ve vnitřním prostoru a odskočili až do šestnáctibodového vedení. "Myslím si, že rozhodla naše širší rotace. Obě družstva přistoupila k tomuto zápasu tak, že když hrajeme proti sobě hned za 48 hodin, tak dostanou šanci všichni hráči, a v tu chvíli byla větši kvalita na naší straně. Jsme rádi, že všichni dostali nějaký herní prostor," hodnotil postupový pohárový duel asistent trenéra Adam Konvalinka.

Průběh utkání

K dobrému rozjezdu nám výrazně pomohl produktivní Ozren Pavlovič, jenž měl na startu druhé čtvrtiny na kontě již 10 bodů. Poprvé jsme vedli dvouciferné v 12. minutě, kdy nejprve přesně trojkoval Viktor Půlpán a záhy David Škranc posunul průběžné skóre na 19:29.

V polovině druhé čtvrtiny se Michal Svoboda dvěma zásahy zpoza tříbodového oblouku podílel na navýšení rozdílu na 16 bodů (25:41). Navrch jsme měli i díky snadným bodům: v první půli byl poměr bodů po míčových ztrátách 2 - 16!

Ve druhé půli už rozdíl ani jednou neklesl pod hranici třinácti bodů.

V 33. minutě Michal Svoboda obral o míč Šmída a z rychlého protiútoku zvýšil košem s faulem na 56:76, v závěrečné pasáži pak Ondřej Kohout dvěma přesnými trojkami po sobě upravil na 61:84. V úplném závěru rozdíl narostl až na maximálních 26 bodů (62:88). "Dost dlouho jsme bojovali s doskokem na obou dvou polovinách, chvíli nám haprovala i komunikace v obraně, kde jsme nechávali soupeře až moc volné. Hlavně ale musíme zlepšit doskok: dávali jsme domácím strašně moc druhých šancí, to potřebujeme do středečního zápasu zlepšit," doplnil Konvalinka.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti