24.10.2016

Vaříme s Šutysem


Speciální novinku přichystal v nové sezoně pardubický klub ve spolupráci s firmou Obchod Oliver, která se specializuje na výrobu koření a dalších delikates.

Spočívá ve výrobě originálních kořenících směsí, které připravují přímo hráči Beksy!

Prvním hráčem, který namíchal svoji směs a poté ji využil přímo v praxi, byl kapitán Radek Nečas.

Recept: Penne s kuřecím masem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem

Suroviny
  • olivový olej (2 lžíce)
  • stehenní kuřecí prsa bez kůže (500 g)
  • Šutysovo koření (2 lžíčky)
  • střední rajčata, nakrájená na větší kostky (5 ks)
  • čerstvé špenátové lístky (2 hrsti)
  • rozdrcený česnek (5 stroužků)
  • opečená, osušená a nasekaná slanina (6 plátků)
  • smetana na vaření 12% (250 ml)
  • čerstvě nastrouhaný parmazán (1 hrnek)
  • těstoviny penne (300 g)
  • čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání (1/2 hrnku)
Postup

1/ Ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na ni na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, posypte Šutysovým kořením, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečené. Poté maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.

2/ Do stejné pánve přidejte rajčata, špenát, česnek, třetinu kuřecího masa nakrájeného na malé proužky a polovinu připravené slaniny. Pořádně promíchejte.

3/ Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, než se sýr rozpustí (1 - 2  minuty). V tu chvíli pánev stáhněte z ohně a omáčku dochuťte solí (nebo Šutysovým kořením - chcete-li mít jídlo pikantnější).

4/ Mezitím si uvařte těstoviny v hrnci s osolenou vařící vodou podle návodu, aby byly an dente. Těstoviny slijte a přidejte do pánve s omáčkou.

5/ Na závěr přidejte zbylou slaninu.

6/ Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájejte na proužky.

7/ Servírujte těstoviny s omáčkou, navrch přidejte kousky kuřete a zasypejte strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť. :-)