Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
24. 10. 2016
Vaříme s Šutysem
Speciální novinku přichystal v nové sezoně pardubický klub ve spolupráci s firmou Obchod Oliver, která se specializuje na výrobu koření a dalších delikates.
Spočívá ve výrobě originálních kořenících směsí, které připravují přímo hráči Beksy!
Prvním hráčem, který namíchal svoji směs a poté ji využil přímo v praxi, byl kapitán Radek Nečas.
Recept: Penne s kuřecím masem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem
Suroviny
- olivový olej (2 lžíce)
- stehenní kuřecí prsa bez kůže (500 g)
- Šutysovo koření (2 lžíčky)
- střední rajčata, nakrájená na větší kostky (5 ks)
- čerstvé špenátové lístky (2 hrsti)
- rozdrcený česnek (5 stroužků)
- opečená, osušená a nasekaná slanina (6 plátků)
- smetana na vaření 12% (250 ml)
- čerstvě nastrouhaný parmazán (1 hrnek)
- těstoviny penne (300 g)
- čerstvě nastrouhaný parmazán k podávání (1/2 hrnku)
Postup
1/ Ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na ni na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, posypte Šutysovým kořením, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečené. Poté maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.
2/ Do stejné pánve přidejte rajčata, špenát, česnek, třetinu kuřecího masa nakrájeného na malé proužky a polovinu připravené slaniny. Pořádně promíchejte.
3/ Zalijte smetanou a přiveďte k varu. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, než se sýr rozpustí (1 - 2 minuty). V tu chvíli pánev stáhněte z ohně a omáčku dochuťte solí (nebo Šutysovým kořením - chcete-li mít jídlo pikantnější).
4/ Mezitím si uvařte těstoviny v hrnci s osolenou vařící vodou podle návodu, aby byly an dente. Těstoviny slijte a přidejte do pánve s omáčkou.
5/ Na závěr přidejte zbylou slaninu.
6/ Zbylé dvě třetiny kuřete nakrájejte na proužky.
7/ Servírujte těstoviny s omáčkou, navrch přidejte kousky kuřete a zasypejte strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť. :-)