Upravit stránku
09. 09. 2017

Druhé vítězství v přípravě


Beksa dnes zapsala své druhé vítězství v přípravě na novou sezonu. V jediném domácím utkání porazila Inter Bratislava o 8 bodů.

PŘÍPRAVA:

BK JIP Pardubice vs. BK Inter Bratislava 83:75
(20:16, 22:21, 16:17, 25:20)

Body: Burnett 20, Pandula 15, Potoček 15, Martin 11, Švrdlík 10, Půlpán 10, Nečas 2 - Mrviš 21, Vlahovič 13, Matovič 13, Baťka 9...

Beksa nastoupila už s Kamilem Švrdlíkem, jenž se v pátek vrátil z evropského šampionátu.

Průběh utkání

Hrálo se v bodových vlnách. Beksa téměř neustále vedla, ale Inter se opětovně dokázal vracet do kontaktu.

Dominez Burnett nastřádal v úvodních šesti minutách 11 bodů (!), ovšem výrazněji jsme Interu odskočili až ve druhé části první čtvrtiny: za stavu 10:10 jsme natáhli naši šňůru na 10:0 a poprvé jsme byli vpředu dvouciferně. Hosté však kontrovali na přelomu prvních dvou čtvrtin dokonce 12ti body v řadě, i díky několika míčovým ztrátám Beksy.

Pohodu našemu útoku vrátili přesně trojkující Scott Martin s Josefem Potočkem, jejichž trefy dělylo jen 25 sekund, v polovině druhé čtvrtiny, po rychlých brejcích zakončovaných Dušanem Pandulou (2x) a Viktorem Půlpánem, skóre poskočilo na 37:27.

Vstup do druhé půle, to byl ze strany Beksy pořádný uragán: Dominez Burnett skóroval dvakrát a Viktor Půlpán jednou z rychlého protiútoků - na šňůru 6:0 jsme potřebovali pouhých 54 sekund!!! V 13. minutě Viktor Půlpán opět z brejku posunul rozdíl na maximálních 14 bodů (51:37). Soupeř se po trojkách Mrviše a Bulatoviče přitáhl (51:45), Beksa reagovala šňůrou 8:0 (58:45), ale závěr třetí čtvrtiny opět patřil hostům, kteří po šňůře 0:9 svou ztrátu téměř smazali.

6,5 minuty před koncem Michal Baťka snížil na jednobodový rozdíl (stav 63:62), dopředu jsme však Inter nepustili. Kamil Švrdlík dvěma koši, Dušan Pandula s Josefem Potočkem trojkami a Dominez Burnett košem s faulem zařídili klidnější koncovku a kontrolovanou výhru (78:67).

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti